Jelle Cool, toetsen

In Jelle’s jonge jaren werd hij geïnspireerd door zijn vader die piano speelde. Jelle vond de piano ook wel leuk en mocht na een tijdje op les. De oude vrouw van wie hij les kreeg was streng, lette erg op z’n houding en controleerde of de klassieke liedjes met het lastige notenschrift zonder fouten gespeeld werden. Al die ingrediënten gaven de inmiddels puberale Jelle voldoende aanleiding om zich af te zetten. De muziekles stopte en thuis werden bekende nummers verbasterd tot eigen maaksels. Dit patroon heeft zich een tijdje doorgezet. Rond zijn 14e wilde Jelle zelf op les en vond hij een leraar die improvisatie stimuleerde en zijn voorkeur voor jazz- en bluesmuziek versterkte.

In 1984 verhuisde Jelle naar Zwitserland. Hij werkte toen bij het Nederlands Astmacentrum Davos en werd vaak gevraag op feestjes om op de piano te begeleiden. Jelle leerde in die tijd ook tenorsax spelen. In Davos sloot hij zich in 1989 aan bij de band “Go Dutch” die toen geformeerd werd. De band had veel succes en speelde in allerlei kroegen, op feestjes en congressen. De bassist Tom v.d. Schoot is nog steeds actief. Het vertrek van de gitarist Frans Busselman en de drummer Jan Bosch naar Nederland, betekende het einde van de band ‘Go Dutch’ in 1998.

Eind 1999 is Jelle naar Amersfoort verhuisd en in 2004 werd hij gevraagd om met de Ermelo’se band ‘Zeeweg’ mee te doen. Door het vertrek van de basist en de zangeres juni 2008 viel de band Zeeweg uit elkaar.

In juli 2008 heeft Jelle zich aangesloten bij de band Invaders uit Amersfoort. Een band met veelzijdige muziek en inspirerende muzikanten. Sinds april 2023 speelt Jelle met plezier in de band Stuff Like This!